top of page

DRY NEEDLING

Myofasciale therapie

Myofasciale Therapie en Dry Needling behandelen pijn die hun oorzaak vinden in het verkeerd functioneren van spieren ('MYO') en het rondom liggende bindweefsel ('FASCIA'), die samen de spierketting gaan vormen. In deze spieren ontwikkelen er pijnpunten, genaamd triggerpoints, die klachten veroorzaken met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone. Via een goede spierdiagnose kunnen deze oorzakelijke pijnpunten opgespoord en bestreden worden met specifieke behandelingstechnieken. 

Waar vaak de behandeling stopt bij 1 specifieke spier, gaan wij de volledige ketting behandelen. Spieren werken nooit alleen! Door het behandelen van het volledige verloop van de spierketting, pakken we de oorzaak grondig aan. Dit voor een blijvend resultaat i.p.v. de 'Quick fix'.

SDW-41.jpg

Vanaf januari 2020 kan je mij terugvinden in de officiële BMST-lijst als erkend

Myofasciaal Therapeut mbt Dry Needling!

SDW-34.jpg

Dry Needling,
Hoe werkt het?

Via fijne naalden gaan we tot in de kern van het spierprobleem om de zogenaamde spierknobbels of triggerpoints te gaan elimineren. 

We gaan op zoek naar de specifieke 'dader' van jouw pijn en behandelen deze in zijn volledige spierketting.


Dry Needling hoeft zeker niet pijnlijk te zijn. De 'Easy Needling' op het niveau van de patiënt is een doeltreffende manier om het probleem te verhelpen.
 

Wil jij van die vervelende, constant zeurende pijn af?
Heb je vragen over Dry Needling?

Geef ons gerust een seintje!

"

Heel tevreden over de dry needling die ik heb laten doen. Ik merk echt een verbetering op. Ik ben geen fan van naalden maar Michiel zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt en dat de behandeling zonder al te veel discomfort kan verlopen. Ik raad Kine SDW zeker aan!

Julie, 26 jaar

Gaybar_-14.jpg
bottom of page