top of page

0# Intro | "The Story of The Human Body"

"Exercised by your health"


Je had het misschien al zien staan op onze website, of onder één van onze posts. Onze slogan: "Exercised by your health". Vrij vertaald: Bezorgd om jouw gezondheid!


Kine SDW wil meer dan enkel revalideren. We willen informeren, begeleiden en jou helpen om juiste gezondheidskeuzes te maken. Dit in de vorm van een blog over een domein dat mij intrigeert: De evolutie van het menselijk lichaam.


Het eeuwenoude DNA van de homo sapiëns werd door de agrarische en industriële revolutie in een mum van tijd gedropt in een geautomatiseerde maatschappij. Calorieën verzamelen ging nog nooit zo makkelijk! We zijn slechts een autorit verwijderd van een rijkelijk aanbod in de supermarkt.

Maar met ons voorgeprogrammeerd lichaam om calorieën te sparen, gaat het verbruiken ervan moeilijker dan ooit.

We bewegen steeds minder en de zogenaamde 'Mismatch Diseases' als obesitas, diabetes, hart- en vaatziektes, lage rugpijn, hallux valgus, etc. vliegen de pan uit.


Maar welke gevolgen heeft onze nieuwe levensstijl nu op ons lichaam. Hier ga ik graag wat dieper op in in mijn eerste blog: The Story of the human body, vernoemd naar mijn favoriet gelijknamig boek van Dr. Daniel Lieberman.


Het eerste onderwerp dat ik graag in een evolutionair licht wil zetten is: 'fysieke activiteit'. Er wordt ons steeds verteld dat bewegen gezond is en dat we het maar moeten doen, maar waarom vinden we dan steeds dingen uit dat beweging overbodig maakt. Zijn we toch "born to be lazy"? En als we born to be lazy zijn, waarom hebben we dan toch loopbanden en fitnesscentra uitgevonden? Of nog beter: van waar komen die 10.000 stappen eigenlijk?

Lees alles over fysieke activiteit op de blog "The story of the human body" in februari!


Michiel30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page